Нејќам бе!

нејќам компјутери, сакам луѓе
го презирам моментот кога немам физички допир со луѓето што ми се допаѓаат
прашлива пластика е ужасна замена за крв и месо, топлина и близина
човечки израз на лице, место смешко на екран
радост, тага и лутина
никогаш не би заменил човек со машина

Advertisements

1 thought on “Нејќам бе!

  1. Буљо, у право си. Ако имаш профил на мајфејс, спејсбук, твитер, митер, блог, мог и т.н. – избриши ги. Остај го само овој напис, чисто да знаат луѓето зашто не си онлајн, може и на нив ќе им светне. Ај, може ќе се сретнеме офлајн, ко луѓе.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s