За сите кои што ќе излезат на „невиртуелно“ #protestiram

… а многу ве има. Епа пазете сега, шо „виртуелно“ отприлика значело: Not physically existing as such but made by software to appear to do so (за појче клицкај овде). Ама ако, убо е да се протестира дури никој не го здоболи… После че се види кој че легни на брашното, а кој че стани брашно.

А тие шо „невиртуелно“, значи ствАрно, одат на улица, пазете неколку работи:

  • Бидете фокусирани на точно одредени цели. Не се расПЛИНувајте. Со точно одредени барања, ко овде За Мартин Нешковски | airborne и овде продолжуваме за мартин! полесно се #protestira. Арно првио ден си пишаја лујџето петиција (еве слика)
  • Не претерувајте многу многу со сите маки шо си ги носите. Се скапав слушаЈне како за младите немало работа, па пензионерите во државна администрација им биле криви, па од недоволно секс исфрустрирани биле на полицијата оти се тепале по натпревари УПМ сето! Така само се губи поддршката од останатите (че ги врејЏате оние шо сакате да бидат со вас). Само че изгубите поштовАјне!
  • Ако видите некој дека сака да се тепа, или да биди насилен, или спречете го или тргнете се настрана, не туку само блејте ко телиЈНа во шаренА_врата
  • Носете си вода и уште шо ви треба. Pre·req·ui·sites бе! Кај се продавА затки за уши? Ама добри.
  • Знајте си точно кога е доста, не туку само барајте правдата да биди задоволена, а не сте кажале шо е правдата. Секој си е башка будала и си има ја има во своја верзија. Еве пример: Расчистување
  • Не бидете сеЉаци.  Па нели против такви протестирате? Ако се спуштите на нивно ниво, гарант ве тепат со искуство.
  • Кажете на другите. Замислете седнал некој на кеј и ви пука сеир, ви се чуди, па и вие му се чудите… Мислите знај и чита на интермец ко вас? Па пикнете се во некој чевли, не туку укајте, објаснете му шо е проблемо ко на чоек, можи ќе ве поддржи.

Не знам… че пишев уште нешто, ама се заборајв шо че кажував. Ај поздрав. Па протестирајте со усул!

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s