Сакам да неќам!

Ми се хејта ми се рика.
Да твитниш да не останиш.
Преку стримот со тоа!

Немам елан за тролање.
Немам ќеиф за мрза.

Негативно искажувам позитивизам.
Твитам ради нереда.
Должам на кратко.
Спорам брзо.
Твитам долго.
Гласно ќутам, искажувам немо, пишувам непрочитано, читам недоречено!
Лесно тежам, ладно палам, меко тврдам и слободно затворам.

Непријатна комотност, гласна тишина, ветар во магла, магла во видикот,
дишам вакум, плукам суша, слушам мисла, имам ништо!

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s